Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
Pawłówek k/Bydgoszczy

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook Karczma Rzym Hulanka Instagram Sklep

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu Karczmy Rzym w Pawłówku k. Bydgoszczy

  • Zapraszamy na wyśmienite dania do Karczmy Rzym w Pawłówku koło Bydgoszczy – od śniadania do kolacji.
  • W piątki i w soboty muzyka na żywo. Gra kapela ludowa
  • Rezerwacja stolików pod numerem: 52 583 16 16
  • Dzieci zapraszamy do Figloraju i na  plac zabaw w letnim ogrodzie

MENU KARCZMY RZYM

SZAMPAŃSKI APERITIF – ŚWIST SZABLI I HUK ROZGNIEWANEGO WINA – Kelner efektownie tnie szablą butelkę wina z bąbelkami i … skraca ją o szyję.
Prosecco  –  włoskie wytrawne wino musujące: butelka 0,7 l – 110 zł;
Prosecco: butelka 0,2l – 32 zł

DANIA NA DOBRY POCZĄTEK – NA ZIMNO
Podajmy ze stosownymi dodatkami: pieczywo, grzanki i sosy

  • Tatar wegetariański – pomidory, oliwki, bazylia  – WEGE – 34 zł
  • Pyszny śledź z cebula w oleju, jabłko w śmietanie, młode zimniaki – 34 zł
    Kieliszek baśniowej substancji  – obowiązkowo – 7 zł
  • Doprawiony tatar wołowy z szalotką, ogórkiem, marynowanymi grzybkami – 46zł
  • Tatar ze świeżego łososia w dymie, ogórek, czerwona cebulka, owoc kaparu, musnięty majonezem koperkowym – 46 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 32 zł 
  • Delikatne carpaccio z polędwicy wołowej, kapary, oliwki, suszone pomidory, płatki Grana Padano, rukola, olej z Góry Św. Wawrzyńca – 46 zł 
  • Deska przysmaków z karczemnej spiżarni (dla dwóch): tatar wołowy na grzance, pieczony rostbeef z musem czosnkowym, mięsiwo w galarecie, pasztet, rolada z karkówki ze śliwką, tatar wegetariański z pomidorami i oliwkami oraz ogórki kiszone i smalec – 80 zł

DANIA NA DOBRY POCZĄTEK – NA CIEPŁO

  • Feta zapiekana z pomidorami, olkiwą i czarnymi oliwkamiWEGE – 38 zł
  • Wątróbka drobiowa smażona z jabłkiem, cebulą i tymiankiem, podawana z pieczywem – 39 zł
  • Kawior z pstrąga na chrupiących plackach ziemniaczanyvh, kwaśna śmietana – 41 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 32 zł   
  • Ślimaki z Kwitnącej Łąki pieczone z masłem, czosnkiem i zieloną pietruszką – 43 zł

PORA NA ZUPĘ

  • Zupa – Widzimisię Szefa Kuchni – 24-30 zł
  • Krem z dyni z imbirem i kardamonem, oliwa, prazone pestki dyni – WEGE – 25 zł
  • Serowa z pomidorami krojonymi w kostkę, podawana z grzanką – 25 zł
  • Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs z kluskami lubczykowymi  – 24 zł
  • Żur kujawski taki, że dech zapiera, na prawdziwkach z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami – 26 zł

SAŁATKI

  • Lekka sałatka z piersiami kurczęcia zrumienionymi na patelni, warzywa, jajko gotowane, sos jogurtowy – 44 zł
  • Sałatka z selekcją kozich serów z Koziej manufaktury Przemyslawa Piotrowskiego z Wtelna, sałaty, marynowana dynia, żurawina, miodowy winegret – WEGE – 44 zł

GALERIA DAŃ GŁÓWNYCH

DANIA GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE

  • Burger wegetariański – stek z kalafiora, zapieczony ser, pomidor, ogórek, sałata karbowana, rzodkiewka, ajwar, podajemy z frytkami z batatów – 48 zł
  • Kopytka, suszone pomidory, cukinia, szpinak, pomidorki cherry, czosnek, płatki Grana Padano – 43 zł
  • Pierogi ukraińskie, z pikantnym nadzieniem twarogowym, okraszone cebulą, z dodatkiem kwaśnej śmietany –   42 zł
  • Pierogi szpinakowe z pieczarkami i pistacjami – 44 zł

DANIA GŁÓWNE Z MIĘSEM

  • Danie główne – Widzimisię Szefa Kuchni 49 – 69 zł
  • Soczyste żeberka wieprzowe, sos pieczeniowy, pieczone ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana – 55 zł
  • Mistrzowski Gulasz Szefa Kuchni tradycyjnie gotowany, kwaśna śmietana, chrupiące placki ziemniaczane, ogórki kiszone  – 52 zł
  • Schabowy z kością smażony na smalcu, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona zasmażana  – 52 zł
  • Wyśmienita golonka w zalewie miodowo – czosnkowej pieczona z dodatkiem warzyw i ziemniaków – 10 dkg –  13 zł
  • Kruchutkie zrazy wołowe, zgodnie ze staropolską recepturą faszerowane, kasza pęczak i buraczki na ciepło – 59 zł
  • Prawa kurza pierś drobiowa z sosem śmietanowym z kurkami, kremowe puree ziemniaczane, kolorowe warzywa – 52 zł
  • De Volaille z lewej kurzej piersi tryskający masłem, kremowe puree ziemniaczane, marchewka z groszkiem – 52 zł
  • Wyluzowana kaczka pieczona z jabłkami –  połówka, kopytka, modra kapusta, sos śliwkowy – 77 zł
  • Policzki wołowe, grillowane warzywa, puree ziemniaczane, sos własny – 59 zł
  • Burger klasyczny – wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórek konserwowy, sałata, sos koktajlowy,  podajemy z  frytkami – 49 zł

STEKI

  • Stek  z polędwicy wołowej ok. 200g:  mięso bardzo specjalnie przyrządzane, czapki z głów! – 120
    konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sos pieprzowy, olej z Góry Św. Wawrzyńca z czosnkiem i ziołami – 90 zł;
  • Stek z antrykotu ok. 250g
    konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sos pieprzowy, olej z Góry Św. Wawrzyńca z czosnkiem i ziołami – 90 zł
  • Stek z antrykotu z koscią ok. 500g
    konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sos pieprzowy, olej z Góry Św. Wawrzyńca z czosnkiem i ziołami – 110 zł
  • Stek z karkówki, konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sos pieprzowy, olej z Góry Św. Wawrzyńca z czosnkiem i ziołami – 55 zł
                             Na życzenie steki podajemy na rozgrzanym kamieniu – 10 zł

 

RYBY I RAKI

  • Sandacz z pieca z sosem maślano-winnym, puree ziemniaczane z koperkiem, warzywa gotowane – 66 zł
  • Stek z halibuta, tymiankowe puree ziemniaczane,  kolorowe warzywa – 68 zł
  • Raki gotowane (ok. 30-35 szt.) z gałązką pachnącego kopru i cytryną, sos jogurtowo – koperkowy i grzanki – 98 zł

DESERY I LODY

    • Deserowe Widzimisię Szefa Kuchni –  25 zł
    • Pachnące, świeżo upieczone ciasto karczmarzyny – jeszcze ciepłe -25 zł
    • Suflet czekoladowy z konfiturą z wiśni, kruszonka cynamonowa, podajemy z galką lodów waniliowych – 28
    • Płonące naleśniki z twarogiem wg receptury na śmiech- 25 zł
    • Lody waniliowe z gorącymi malinami  i bitą śmietaną – 17/25zł
    • Affogato – gałka lodów waniliowych zanurzona w espresso – 20 zł
    • Sorbet truskawkowy – 20 zł